Gezondheid

Denk preventief in plaats van reactief!

Als men de gezondheidstoestand van de hedendaagse Nederlandse bevolking onder de loep neemt, dan ziet men dat de kosten voor de gezondheidszorg de pan uitrijzen.

Preventieve geneeswijzen zullen in de loop van de jaren een steeds belangrijker rol gaan spelen, want ook de politiek en het reguliere medische systeem kunnen helaas niet altijd een adequate oplossing bieden. Het mag daarom duidelijk zijn dat de verantwoordelijkheid voor onze gezondheid primair bij ieder persoonlijk ligt. De mens moet als het ware leren dat het lichaam geen auto is en dat de arts geen monteur is die alles wel weer in orde zal brengen (ook al laat men ons dit graag geloven). Wil de mens tot op hogere leeftijd gezond blijven, wat geen uitzondering hoeft te zijn, dan is het van wezenlijk belang dat men bewustere keuzes maakt.

Wat weten we van de kwaliteit van het consumptiewater in Nederland? Zoals dr. S. Beernaert zei: “Water dat men zo uit de kraan tapt, noemt men zuiver, maar om een batterij van een auto bij te vullen is het niet bruikbaar: daarvoor is het niet zuiver genoeg.”

Aquadraat verkooppunten

Aquadraat verkooppunten